☆ KOM PÅ VÅRVOLTEN DEN 5 MAJ ☆
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP

SÖK EKONOMISKT STÖD

 

Barnfattigdom i Sverige handlar sällan om att barn får gå hungriga och frysa för att deras föräldrar inte har råd att köpa mat och kläder. Ofta handlar det i stället om att barn i familjer som lever i ekonomisk utsatthet är mindre delaktiga i samhället, tenderar att ha sämre betyg i skolan, oftare lever under osäkra boendeförhållanden och saknar en känsla av att kunna förverkliga sina drömmar. Att kunna delta i föreningsliv och på regelbunden basis känna gemenskap i en träningsgrupp motverkar utanförskap och hjälper barn och unga att känna att de kan nå sina mål. Idrotten ska vara öppen för alla, oavsett social bakgrund och ekonomiska förutsättningar.

Fonder från RF-SISU Dalarna

 

Det finns ett stort antal fonder att söka, när det gäller idrott och idrottsrörelsen i Dalarna. RF-SISU Dalarna tipsar om några av de fonder som är aktuella att söka just nu. 

 

Läs mer här

Ekonomiskt stöd från Majblomman

 

Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer när pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka.

 

Sök stöd här

 

Intyg från idrottsledare

För att Majblommans administration ska kunna behandla ansökan måste ett intyg som styrker barnets/barnens situation skickas med.

Intyget kan skrivas av någon som känner till barnets/barnens situation, exempelvis en föreningsledare eller idrottsledare. Intyget ska tydligt beskriva barnets/barnens situation och vad ekonomiskt stöd från Majblomman skulle innebära för barnet/barnen. Det är även viktigt att intyget innehåller kontaktuppgifter till intygsskrivaren samt att intyget alltid skickas med i ansökan.

 

Ledare och administration i föreningen hjälper gärna till att skriva intyg till ansökan om ekonomiskt stöd hos Majblomman. Ansökan får enbart gälla termins- och medlemsavgifter, samt eventuella tävlingskläder. För att kunna skriva intyg krävs kunskap om barnets/barnens situation. Hos oss råder största sekretess.