Gymnos firar 100 år i år!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP

VÅRA STIPENDIUM

 

Vi delar ut de årliga stipendierna Gymnos Julstipendium samt Ståhlkloos Stipendium. Stipendierna delas ut till medlemmar som genom sina insatser och sitt engagemang betyder särskilt mycket för föreningens verksamhet. Stipendiaterna ska verka utifrån Svenska Gymnastikförbundets och Gymnastikföreningen Gymnos värdegrund. Stipendiernas syfte är att uppmärksamma stipendieaternas värdefulla insatser och uppmuntra till ideellt engagemang.

 

Alla medlemmar kan lämna förslag på vem som ska tilldelas stipendiet.  Stipendierna delas varje år ut i samband med Gymnos Julgala.

2022

 

Gymnos julstipendiat - Ester Ölund

Motivering: "Ester är en engagerad ledare inom Gymnos och sedan 1,5 år är hon huvudledare i grupperna Flickor Lugnet 1 och Junior 2. Hennes ledarskap kännetecknas av värme, lyhördhet och en stark medkänsla för gymnasterna. Förutom sina goda ledaregenskaper är Ester ansvarstagande och lösningsorienterad i sin roll. Ester är en påtagligt trygg person och hon var en mycket uppskattad huvudledare under Gymnos sommarläger 2022. Hennes förmåga att få alla gymnaster att trivas och känna sig sedda levandegör Gymnos värdegrund när det gäller att skapa en positiv grupp- och föreningsanda."

 

Ståhlkloos stipendiat - Maria Saxe

Motivering: "Maria är en god förebild och personifierar Gymnos värdegrund glädje, kunskap och gemenskap genom sitt sätt att vara. Maria har förmågan att se alla gymnaster, ger dem uppmärksamhet och är mån om att alla ska trivas och må bra. Maria är pedagogisk, noggrann med teknik och detaljer samtidigt som hon är nyfiken på att lära sig mer och utveckla sina egna förmågor."

2021
 
Gymnos julstipendiat - Amanada Wahlström

Motivering: "Amanda är en mycket engagerad ledare inom Gymnos. Hon är sedan flera år huvudledare i föreningens barn- och flickgrupp i Hälsingberg. Amandas ledarskap kännetecknas av förtroende och omtanke och hon är omtyckt av såväl gymnaster som andra ledare och föräldrar.
Förutom sina goda ledaregenskaper är Amanda också en fena på att hantera övriga praktiska och administrativa uppgifter som följer uppdraget som huvudledare även utanför gymnastiksalen. Amandas förmåga att få alla att trivas och känna sig sedda levandegör Gymnos värdegrund och gör henne till en förbild när det gäller att skapa en positiv grupp- och föreningsanda."

 

Ståhlkloos stipendiat - Lotta Andersson

Motivering: "Lotta har med stort engagemang och hjärta tagit sig an uppdraget som tränare inom Gymnos artistiska verksamhet. Lottas förhållningssätt gentemot gymnaster, andra ledare och föräldrar kännetecknas av omsorg. Hon ställer alltid upp, även på sin fria tid, om någon gymnast behöver hjälp eller vill träna på något särskilt. Lotta har genom sin kunskap och sitt ledarskap tillsammans med övriga ledare bidragit till att skapa en gruppkänsla som präglas av glädje och gemenskap."