☆ VI HAR EN NY ORDFÖRANDE ☆
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP
Är du redan gymnast?
 
Har du tränat och tävlat i gymnastik i en annan förening eller är du nyinflyttad till Falu kommun och vill fortsätta träna gymnastik på en nivå som passar dig? Då är det läge att höra av sig direkt till vårt kansli: kansli@gymnos.se

Innan träningen

 

Vi vill att föräldrar och gymnaster har följande punkter i åtanke innan träningen:

  • Långt hår ska vara uppsatt, eftersom det annars finns risk att håret fastnar i redskap eller att gymnasten sätter sina händerna på håret under övningarna.
  • Det är inte tillåtet att träna med smycken på sig, på grund av skaderisk.
  • Långa naglar kan ge både gymnaster och ledare rivsår under övningar som kräver passning.
  • Ta med vattenflaska och en frukt som gymnasterna kan äta direkt efter träningen. En del grupper har fruktstund!
  • Toalettbesök ska vara avklarade innan träningen, i största möjliga mån.

Kläder på träningen

 

Gymnasterna ska ha träningskläder när de deltar på träningarna. Lämpliga kläder kan vara gymnastikdräkt, t-shirt eller linne och tights eller shorts. Under övningar som kräver passning av ledare är det en fördel med tightare träningskläder. Det är inte tillåtet att träna i strumpor då detta innebär en halkrisk - att träna barfota minskar risken för stukade eller vrickade fötter.

Föreningskläder

 

Det är jätteroligt om våra altiva gymnaster vill ha egna Gymnoskläder att träna i!

Vi sammarbetar med Vera Sport när det gäller gymnastik- och profilprodukter och du hittar allt du behöver veta om beställning här.

Vad händer om jag skadar mig?

 

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med vårdcentral eller jourläkare så tidigt som möjligt efter att en skada skett.

 

Det är viktigt att du anmäler skadan till ditt försäkringsbolag, så att skadan registreras. Detta bör göras så tidigt som möjligt, även om det senare kanske visar sig att du inte behöver utnyttja försäkringen eller att skadan inte omfattas av försäkringen. Det är enbart om skadan är registrerad som försäkringens skydd och ersättning kan falla ut.

 

Registreringen sker genom att du fyller i och skickar in skaderegistreringsblanketten nedan. Det är viktigt att du meddelar Gymnos att en skada har skett och att du har registrerat den.

 

Skadeanmälan Svenska Gymnastikförbundet.pdf (Olycksfall, Svedea)

 

Uppgifterna i formuläret ska undertecknas av ansvarig tränare eller vårt kansli och sedan skickas till Svedea. Aktuella adress- och kontakuppgifter till Svedea hittar du här.

 

Här kan du läsa mer om Svenska Gymnastikförbundets olycksfallsförsäkring.

Uppsägning av plats
 
Om du av någon anledning vill säga upp din eller ditt barns plats ska detta ske skriftligen till vårt kansli.