☆ TACK ALLA SOM GJORDE GYMNOS JUBILEUMSGALA 2023 MÖJLIG ☆
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP
VÄLKOMMEN TILL GYMNOS!

Bli medlem

Anmäl dig här!

Bli ledare

Bli ledare i Gymnos!

Vi är Gymnos

Läs mer om oss här!Nyheter 📢

Jubileumsgalan - en minnesvärd avslutning på 100-årsfirandet
2023-12-05

Att vår medlemstäta gymnastikförening har firat 100 år i år har knappast undgått många falubor. Kanske var det just därför som publikrekordet i Guide Arena krossades ännu en gång när vi avrundade vår 100-årsjubileum med en oförglömlig Jubileumsgala?

 

Evenemanget kommer garanterat att bli ihågkommet som ännu en betydande höjdpunkt i Gymnos historia. Galan ägde rum inför en entusiastisk och vaken publik som samlats i Guide Arena för att fira julen och vår 100-åriga resa.


Innan galan inleddes underhöll faluartisten Carl Waldemar med finstämd akustisk musik. Hans välkomnande toner ackompanjerade publiken som strömmade in för att inta sina platser på läktaren. På VIP-läktaren samlades ett 30-tal inbjudna gäster, bland annat våra viktiga föreningssponsorer, tidigare ledare i Gymnos samt företrädare för Falu Kommun.


Presentatörerna för kvällen, Stina Snitt och Jens Sylsjö, guidade den månghövdade publiken genom en fartfylld eftermiddag, där alla föreningens gymnaster fick chansen att visa upp sina färdigheter. Under galan återupplivades äldre galaframträdanden i ny tappning, vilket skapade en koppling till föreningens rika historia. De kreativa kompositionerna skapade av Gymnos egna koreografer, Kara Eriksson och Julia Johansson, hyllades flera gånger under kvällen.


Publiken fick njuta av uppträdanden inspirerade av berättelser som Bamse och hans vänner, där föreningens minsta gymnaster sprudlade av äkta rörelseglädje. Pojkgrupperna gjorde en myllrande entré som Tarzan, och publiken fick träffa karaktärerna från filmen Aladdin samt musikalerna Highschool Musical, Annie, Grease och Chess. Årets SM-deltagare imponerade med gymnastik i högsta klass och visade tydligt varför föreningen hör hemma i Sveriges absoluta gymnastikelit.


Den traditionella stipendieutdelningen uppmärksammar årligen särskilt värdefulla insatser och engagemang inom föreningen. Cajsa Gunnarfeldt tilldelades Gymnos stipendium, och Ståhlkloos stipendium gick till Tea Lindberg.


Tacksamhet riktades även till galans koordinatorer, Sofie Skoglund och Wilma Jonsson, för deras väl genomförda arbete. Gymnos ordförande, Ann-Louise Skoglund, fick även hon välförtjänt uppmärksamhet för sitt stora engagemang.


Därefter var det dags för årets luciatåg och luciadans. Under vokalisten Agnes Bluncks fantastiska framförande av traditionella luciasånger gjorde årets Lucia entré. I sitt följe hade hon ett imponerande tåg med 70 tomtar och hela 350 tärnor! Mötet mellan de yngre och äldre gymnasterna skapade en berörande dynamik. Stoltheten i de yngre gymnasternas ögon när de intog samma arena som sina större förebilder och ledare, lämnade en märkbar och minnesvärd ögonblicksbild av den gemenskap och kontinuitet som råder i vår förening ♥

Jubileumsgalan: Snart smäller det!
2023-11-29
Jubileumsgalan går av stapeln på lördag, 2 december, med start klockan 15:00. Biljetterna har gått åt som smör i solsken och det var ett tag sedan vi passerade 1500 i antal sålda biljetter.
 
Eftersom galans publik blir oerhört månghövdad, i kombination med att Kung Bore verkar lika peppad som vi (läs: det snöar mycket och är blixthalka), vill vi uppmuntra alla besökare att komma i god tid innan galan. Det kommer att behövas väl tilltagna tidsmarginaler för att alla ska hinna parkera och ta sig in i Guide Arena på ett säkert sätt. Och vi vill ju inte att någon ska behöva missa vårt väl inövade öppningsnummer!
 
Varmt välkommen på lördag!
Gymnos i FaluKuriren
2023-11-19
Gymnos tar plats!
Närmare två och en halv sida fyllde vi upp i helgens FaluKuriren.
 
Läs artikeln om vår fina förening:
 
Riksfyran 2023
2023-11-14

Helgen 10-12 november drog Trupp 2 till Eskilstuna för att tävla i Riksfyran.

 

Tre pooler med totalt 26 lag slogs om finalplatserna under lördagen. Våra tjejer knep niondeplatsen - och tog därmed en av platserna i söndagens final.

 

I finalen levererade tjejerna oerhört fin gymnastik i alla grenar, och slutade på en hedrande silverplats ☆

TRYGGHET DIREKT

Har det hänt någonting i föreningen som som inte känns bra? Då vill vi uppmuntra dig att ta kontakt med vår Trygghetsansvarig Ninni Wallfelt. Du är aldrig ensam!


Till Trygghetsansvarig
 
Våra sponsorer