☆ SISTA DAGEN ATT SKICKA IN DIN MOTION TILL ÅRSMÖTET ☆
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP

ÄNDAMÅL

 

Vi har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé (vi bedriver idrott i förening för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet), samt med särskild målsättning:

  • att erbjuda gymnastik i lämplig form för barn, ungdomar och vuxna i Falu kommun
  • att föreningen i sin verksamhet aktivt ska verka för en dopingfri idrott

VERKSAMHETSIDÉ

 

Vi erbjuder tränings-, uppvisnings-, och tävlingsgymnastik för barn, ungdomar och vuxna. I vår verksamhet har gymnaster och ledare möjlighet att utvecklas i sin egen takt och utifrån sina egna förutsättningar. Vårt sätt att arbeta och bemöta varandra präglas av glädje, kunskap och gemenskap.

VERKSAMHETSOMRÅDEN

 

Rörelseglädje

Att röra sig är ett naturligt tillstånd för alla barn. Vissa tar lite längre tid på sig för att hitta koordinationen medan andra verkar ha fått den medfödd. Alla har rätt att vara med och känna rörelseglädje! Hos oss finns möjlighet till glädje, kunskap och gemenskap genom hela livet.

 

Barngymnastik  

Vi strävar efter att barnen skall leka sig fram till  gymnastiken och hitta rörelseglädje tillsammans med oss. De allra första gymnastiska övningarna sker i vår Familjegympa för barn i åldern 2-4 år. I Familjegympan deltar barn tillsammans med en förälder eller annan ansvarig vuxen, och har roligt tillsammans under ledning av våra tränare. När barnen blir äldre och klarar sig utan ansvarig vuxen i hallen finns våra Barngrupper. Barngrupperna leds av utbildade ledare för barn på 4-6 år - och nästa nivå för barn 6-9 år. Familje - och Barngrupperna har sina träningar i olika gymnastiksalar inom Falu kommun, se respektive grupp i huvudmenyn. Ett av målen för Barngrupperna är att delta i föreningens årliga juluppvisning.

 

Tävlingsverksamhet

Vi deltar på klubb- distrikts-, regional och nationell nivå. I tävlings-sammanhang tävlar gymnaster, både flickor och pojkar under namnet Gymnos.

 

Truppgymnastik:

En trupp består av 6-18 gymnaster. Det kan vara trupper med flickor, pojkar eller mixed. I den mixade klassen skall det vara lika många flickor som pojkar. Tävlingsgrenar är Fristående, Tumbling och Trampett.

Fristående är ett gemensamt program till musik. Ett fristående kräver god koreografi, samtidighet, samstämmighet och följsamhet.

Tumbling innebär både baklänges- och framlänges övningar, som utförs på ett sviktande golv. Här skall truppen gör övningarna i enlighet med gällande bestämmelser.

I Trampett genomförs övningarna på trampett och hoppbord. För de yngsta används även satsbräda och plint. Även här skall övningarna genomföras enligt gällande bestämmelser.

Trupptävlingar på riksplan genomförs för gymnaster från 10 år och uppåt. För de yngre finns det tävlingar på distrikts- och regionnivå.

GF Gymnos har sedan lång tid varit bland landets allra bästa föreningar och haft nationella och internationella framgångar i just denna gymnastikgren.

 

Artistisk Gymnastik (AG):

Artistisk gymnastik är mycket krävande. Flickorna tävlar i fyra olika grenar:  hopp, barr, bom och fristående.

Hopp görs på häst och med en satsbräda.

Barr har utvecklats så att flickorna numer närmar sig de övningar som pojkarna har i sitt räck.

Bom är en gren med mycket akrobatik. Flickorna gör numer nästan alla övningar på bommen som de kan göra på golvet.

Fristående är mycket dans men akrobatiken ökar där momenten är fler och svårare.

GF Gymnos har under åren haft gymnaster som deltagit vid VM-tävlingar.

 

Lägerverksamhet

Under sommarlovet har vi sedan 1986 bedrivit gymnastikläger i Slätta Sporthall. Från 2015 så genomförs sommarlägret i Gymnastikhallen på Lugnet. Barn ges möjlighet att prova på gymnastik och utvecklas i mer intensiva former jämfört med vår ordinarie verksamhet med regelbunda träningar under veckan. Ledare under lägret är dels huvudledare med utbildning från Gymnastikförbundet samt dels våra egna gymnaster som har stor erfarenhet av föreningen, gymnastikträning och vår verksamhet- samt värdegrund.

 
Våra sponsorer