☆ VI HAR EN NY ORDFÖRANDE ☆
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Gymnos
GLÄDJE ♥ KUNSKAP ♥ GEMENSKAP
VÄLKOMMEN TILL GYMNOS!

Bli medlem

Anmäl dig här!

Bli ledare

Bli ledare i Gymnos!

Vi är Gymnos

Läs mer om oss här!Nyheter 📢

Till dig som är medlem i GF Gymnos och är född 2014 eller tidigare.
2024-06-28 15:57

Vi önskar utvecklas och skapa ännu bättre förutsättningar för föreningens gymnaster & ledare. Tillsammans med andra gymnastikföreningar i Falu kommun är vi nu redo att genomföra en förstudie om framtidens specialhall för gymnastik. 

Därför ber vi dig att ta några minuter och svara på fem enkla frågor. För våra yngre medlemmar hoppas vi att målsman hjälper till att fylla i enkäten.

Svaren kommer att spela en viktig roll i förstudien om en framtida specialhall för gymnastik i Falun. 

Här hittar du enkäten:

Välkommen Jessica - Gymnos Nya Ordförande!
2024-06-13 07:04

Vi är glada att välkomna Jessica som ny ordförande för Gymnos. Med sin mångåriga erfarenhet inom gymnastik och sitt starka engagemang för föreningslivet, ser vi fram emot att se Jessica leda Gymnos mot nya framgångar.
Med en stark vision för framtiden och en passion för gymnastik hoppas vi på att tillsammans med henne kunna nå nya höjder.
Vi tog en pratstund med henne för att lära känna henne bättre och höra om hennes visioner för framtiden.

 

 

 

Lite om mig: Född 1987 och är born and raised i Uppsala. Efter en sväng i Stockholm på 12 år flyttade jag och familjen hit till Falun 2021 för att komma närmare sambons barn som bor i Säter. Jag bor på knoppen och driver eget företag där jag jobbar med ekonomi och administration inom föreningslivet. Jag älskar att resa och har varit på alla kontinenter utom Antarktis. Jag säger hellre ja än nej och mitt motto i livet är att "Allting har en lösning".  

 

Hur jag hamnade i Gymnos:
Jag är född och uppvuxen i Uppsala där jag började på barngymnastik som fyraåring. I dåvarande Uppsalaflickorna testade jag även på både artistisk och rytmisk gymnastik tills jag fastnade för truppgymnastiken. Det blev bl.a. ett guld på JNM och ett brons på NM och SM innan jag lade min egen gymnastikkarriär på hyllan. Jag fick även möjlighet att vara med på två Gymnaestrador varav en var 2003 där vi hade ett uppvisningsprogram tillsammans med Gymnos! När jag för två år sen flyttade hit till Falun var det självklart att ställa min son i kö till familjegympan. 
Vad jag vill åstadkomma i styrelsen:
Jag hoppas kunna vara ett stabilt bollplank till övriga styrelsemedlemmar och kansliet och leda arbetet där alla involverade kan känna trygghet i sin roll och sina uppgifter. Oavsett min roll i föreningen ser jag fram emot ett härligt verksamhetsår tillsammans med personal, styrelse och medlemmar!
Framtida planer för Gymnos?
Just nu handlar det för mig om att sätta mig in i styrelsearbetet ordentligt och att förvalta det som Ann-Louise och tidigare styrelse har byggt upp. På det år som jag har varit medlem i föreningen ser jag en stabil organisation med en väldigt fin grundstruktur. Jag ser även en vilja att utvecklas och bli ännu bättre och vad det exakt handlar om återstår för mig att ta reda på genom samtal med styrelse, personal och medlemmar. 


Vilken roll spelar gymnastik i barns och ungdomars utveckling enligt dig?
Gymnastik spelar en väldigt stor roll i barn och ungas utveckling. Inom gymnastiken tränar du varierat och aktiverar hela kroppen och du lär dig dessutom tidigt olika grundmotoriska övningar såsom krypa, åla, hoppa, klättra m.m. Genom gymnastiken bygger vi fysiskt aktiva individer där målet är att de vill röra sig livet ut, på ett eller annat sätt. Genom att erbjuda gymnastik till så många som möjligt kan vi även främja den psykiska hälsan hos barn och unga där fysisk aktivitet är en viktig friskfaktor. 
 
Vilka principer eller värderingar är viktigast för dig i ditt ledarskap?
För mig är det viktigt att se hela gruppen som ett team där alla kan och vill bidra med det de är bra på och brinner för. Alla i gruppen ska även känna att de har mandat att ta beslut i de uppgifter de tagit sig an. På det sättet kan vi hela tiden jobba framåt så att vi inte fastnar. Sen tror jag att glädje är en extra viktig ingrediens att arbeta med när uppdraget i styrelsen är ideellt. 
 
Hur ser du på föreningens framtida tillväxt?
Jag vill definitivt verka för att fler ska få möjligheten att träna i Gymnos. Förutom att klara av de självklara utmaningarna i tillväxt såsom ledare och lokaler tror jag även att det är viktigt i en tillväxtresa att jobba med att behålla föreningens identitet. Oavsett storlek ska Gymnos värdegrund genomsyras på alla nivåer och alla som kommer till oss ska känna att träningshallen är en trygg plats. 
 
Vad anser du är den största utmaningen inom svensk gymnastik idag? 
Oj det var en stor, men viktig fråga! Anläggningsfrågan tror jag är en av de största utmaningarna. Vi vill inom gymnastiken bedriva en säker och rolig träning med anpassade redskap. Då krävs det innovativa lösningar och en stor portion samarbete mellan föreningar, skolor och kommuner. Det görs ett hästjobb på många håll i landet idag för att skapa anpassade och utvecklande träningsmiljöer för gymnastikens alla medlemmar. Men självklart har vi ett stort jobb kvar att göra i den frågan. 
Mitt bästa gympaminne:
Ett av mina härligaste minnen kommer från första träningen vi hade med den gymnastikföreningen jag var med och startade under min tid i Stockholm. Att gå från en idé, jobba stenhårt i nästan ett år för att bygga upp föreningens skal och att sen få skörda frukten genom att delta på föreningens allra första träning med alla förväntansfulla och glada barn, det var mäktigt. 
 

Vad jag älskar mest med gymnastik:
Jag älskade glädjen jag själv kände när jag som aktiv klarade en ny övning eller förbättrade min teknik. Jag älskar att se glädjen i min sons ögon när han vågar testa nytt och utmanar sig själv. Jag är också otroligt tacksam över den grundläggande motoriken jag fått från gymnastiken och även en grundförståelse för styrka och vikten av att röra på sig. Det bär jag med mig, hela livet. Stort lycka till med ditt nya uppdrag, Jessica!

Vi i Gymnos är oerhört glada över ditt engagemangHarry Saine uttagen till landslaget
2024-06-02

Den 16–19 oktober går EM och JEM i truppgymnastik av stapeln i Baku, Azerbajdzjan. Under dessa datum kommer sex olika lag att representera Sverige. Vi är glada att få bekräfta att vår egen Harry Saine kommer att delta, som en del av Junior mixed-laget.

 

Harry har under våren tränat med Landslagets Bruttotrupp 2024, vilken har bestått av många duktiga gymnaster och konkurrensen har varit hård. Nu belönas 16-åriga Harry från Falun med en plats i den nystartade landslagstruppen.

 

JEM i Baku blir den första internationella tävlingserfarenheten för Harry.

 

– Det känns väldigt spännande och det känns som ett hedersuppdrag att få träna och tävla i landslaget. Att dessutom få åka till Azerbajdzjan känns spännande och coolt. Jag är stolt över mig själv att jag har kommit så långt, säger Harry.

 

Detta är Harry Saine

 

Harry Saine är 16 år, fyller 17 år i höst och bor i Falun. Han studerar på ekonomiprogrammet på Kristinegymnasiet med NIU inriktning gymnastik. Harry tävlar truppgymnastik för GF Gymnos och för Teamgym Norrdal (vilket är ett samarbete mellan föreningarna Gymnos i Falun, samt lag från Gävle, Hudiksvall och Sundsvall). Harry började som femåring i en av Gymnos barngrupper och både Harrys mamma och två systrar har tränat och tävlat för Gymnos. Harry var med och tog JSM-guld i mixklassen förra året med sitt lag Teamgym Norrdal och i maj 2024 tog laget silver i Trupp-SM samt silver i Rikstvåan. Nu har Harry siktet inställt på JEM i Azerbajdzjan i oktober 2024.

Silvermedalj i Trupp-SM 2024
2024-05-30

I helgen avgjordes SM i truppgymnastik i Halmstad!
Teamgym Norrdal gjorde en strålande insats och säkrade en härlig silvermedalj!

 

I laget ingick sju av föreningens duktiga gymnaster, som alla bidrog till denna fantastiska prestation. Vi i Gymnos är oerhört stolta över våra gymnaster och oerhört glada över att deras hårda arbete ger så fina resultat. De inspirerar hela föreningen att fortsätta sträva mot högt satta mål!

 

Stort grattis till Teamgym Norrdal och alla inblandade! Er insats är verkligen ett bevis på vad man kan åstadkomma med kunskap, glädje och gemenskap ♥

TRYGGHET DIREKT

Har det hänt någonting i föreningen som som inte känns bra? Då vill vi uppmuntra dig att ta kontakt med någon av våra Trygghetschoacher. Du är aldrig ensam!


Till Trygghetscoach
 
Våra sponsorer