Hoppa till sidans innehåll

VERKSAMHETSOMRÅDEN


Rörelseglädje

Att röra sig är ett naturligt tillstånd för alla barn. Vissa tar lite längre tid på sig för att hitta koordinationen medan andra verkar ha fått den medfödd. Alla har dock rätt att få vara med och lära sig rörelseglädje. I Gymnos finns möjlighet till glädje, kunskap och gemenskap genom hela livet.

 

Barngymnastik  

De allra första gymnastiska övningarna sker i vår familjegympa för barn 2-4 år. Barn tillsammans med förälder har roligt tillsammans under ledning av 1-2 ledare. När barnen blir äldre och klarar sig utan föräldrar finns våra barngrupper för barn 4-6 år med 3-4 utbildade ledare samt därefter nästa nivå för barn 6-9 år. Grupperna för de äldre barnen styrs av gymnaster och tillgång på ledare.

Barngrupperna finns fördelade i gymnastiksalar i skolor inom Falu kommun. Vi strävar efter att barnen skall leka sig fram till  gymnastiken och hitta rörelseglädje. 

Ett mål för barngrupperna är att delta i föreningens årliga juluppvisning.

 

Tävlingsverksamhet

Vi deltar på klubb- distrikts-, regional och nationell nivå. I tävlings-sammanhang tävlar gymnaster, både flickor och pojkar under namnet Gymnos.

 

Truppgymnastik

En trupp består av 6-18 gymnaster. Det kan vara trupper med flickor, pojkar eller mixed. I den mixade klassen skall det vara lika många flickor som pojkar.

Tävlingsgrenar är: Fristående, Tumbling och Trampett.

Fristående görs till musik och det krävs god koreografi, samtidighet och följsamhet med musiken.

Tumbling innebär olika övningar, både baklänges och framlänges på ett sviktande golv. Här skall truppen gör övningarna i enlighet med gällande bestämmelser.

Trampett genomförs övningarna på trampett och hoppbord. För de yngsta används även satsbräda och plint. Även här skall övningarna genomföras enligt gällande bestämmelser.

Trupptävlingar på riksplan genomförs för gymnaster från 10 år och uppåt. För de yngre finns det tävlingar på distrikts- och regionnivå.

GF Gymnos har sedan lång tid varit bland landets allra bästa föreningar och haft nationella och internationella framgångar i just denna gymnastikgren.

Läs mer om Truppgymnasik HÄR.

 

Kvinnlig Artistisk Gymnastik (AG)

Artistisk gymnastik är mycket krävande. Flickorna tävlar i fyra olika grenar:  hopp, barr, bom och fristående.

Hopp görs på häst och med en satsbräda.

Barr har utvecklats så att flickorna numer närmar sig de övningar som pojkarna har i sitt räck.

Bom är en gren med mycket akrobatik. Flickorna gör numer nästan alla övningar på bommen som de kan göra på golvet.

Fristående är mycket dans men akrobatiken ökar där momenten är fler och svårare.

GF Gymnos har under åren haft gymnaster som deltagit vid VM-tävlingar.

Läs mer om Kvinnlig Artistisk Gymnastik HÄR.

 

Lägerverksamhet

Under sommarlovet har vi sedan 1986 bedrivit gymnastikläger i Slätta Sporthall. Från 2015 så genomförs sommarlägret i Gymnastikhallen på Lugnet.

Barn ges möjlighet att prova på gymnastik och utvecklas i mer intensiva former jämfört med vår ordinarie verksamhet med regelbunda träningar under veckan. Ledare under lägret är dels huvudledare med utbildning från Gymnastikförbundet samt dels våra egna gymnaster som har stor erfarenhet av föreningen, gymnastikträning och vår verksamhet- samt värdegrund.

 

Uppdaterad: 23 APR 2020 14:25 Skribent: Sofia Byhlinder

SPONSORER

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link