Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte 9 mars 2020

01 APR 2020 13:53
Information från styrelsemöte 9 mars 2020
  • Skapad: 01 APR 2020 13:53

Huvudpunkterna vid detta möte var "Trygga Idrottsmiljöer" och föreningens gruppstruktur

TRYGGA IDROTTSMILJÖER

Inbjuden till mötet för att prata om idrottsrörelsens arbete med "Trygga Idrottsmiljöer" var CJ (Catharina Jonsson) från RF SISU Dalarna. Hon berättade bland annat att nio av tio ungdomar någon gång under sin uppväxt är med i en idrottsförening. 

Vidare pratade Cj om styrelsen ansvar för det som händer i den egna verksamheten och att det i första hand är föreningen själv som ska hantera händelser. Om föreningen behöver stöd ska man i första hand vända sig till Svenska Gymnastikförbundet eller RF SISU Dalarna. Om ytterligare stöd behövs finns Idrottsombudsmannen som kan ge råd och vägledning i olika typer av ärenden.

Sedan 1 januari 2020 är barnkonventionen lag. CJ poängterar att det är viktigt att barn och unga ges möjlighet till inflytande över verksamheten.

En viktig del i arbetet med "Trygga idrottsmiljöer" är att begära in begränsat registerutdrag för alla ledare över 15år. Inom Gymnos gäller detta från och med 1 juli 2020.

Vidare diskuterades hur vi på bästa sätt kan följa upp vår arbete med trygg idrottsmiljö och ge våra ledare förutsättningar att utveckla sitt ledarskap i linje med barnkonventionen.

Styrelsen beslutade:

att fastställa förslaget till riktlinjer för "Trygg Idrottsmiljö"

att utse Pontus Vallström till Trygghetsansvarig

FÖRENINGENS GRUPPSTRUKTUR

Strukturgruppen som representerades av Anna Tosteby och Kerstin Wallin berättade om sitt arbete med att ta fram ett förslag till policy. Fokus i deras arbete har varit "flytt" mellan olika grupper inom föreningen. 

Styrelsen beslutade

att fastställa förslaget till policy för flytt mellan grupper.  

 

Gymnos styrelse

genom ordförande Ann-Louise Skoglund, This is a mailto link 

Skribent: Ann-Louise Skoglund
E-post: Adressen Gömd

SPONSORER

 

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link