Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade riktlinjer inför vårterminen

07 JAN 2022 23:13
Starten för vårterminen närmar sig och det är tydligt att det fortfarande pågår en pandemi i samhället. Vi behöver därför - var och en - fortsätta ta ansvar för att hjälpa till att minska riskerna för fortsatt smittspridning i samhället.

  • Uppdaterad: 07 JAN 2022 23:13

Regeringen skärpte restriktionerna ytterligare från och med den 23 december 2021. Det innebär bland annat begränsningar i hur många som får vistas i en lokal, tydligare riktlinjer för att hålla avstånd, samt avrådan från att genomföra läger och tävlingar.

Vardaglig träning

Alla gymnaster, ledare och förälder i Gymnos har ett eget ansvar för att hålla sig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren.

Gällande smittskyddsåtgärder

  1. Stanna hemma och undvika kontakt med andra vid misstanke om Covid-19
  2. Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion
  3. Håll avstånd till andra (passning är dock tillåten) och undvik trängsel

Det är viktigt att uppmana och påminna alla gymnaster och ledare att stanna hemma om de har minsta antydan till symptom och att tvätta händerna eller använda handdesinfektion ofta under träningarna.

Träningen ska organiseras så att spontana samlingar och trängsel inte uppstår (genom att tänka igenom hur deltagarna rör sig i lokalen, kommer till den och hur deltagarna lämnar lokalen). Rekommendationen är att markera avstånd i golvet så att deltagarna kan hålla avstånd när de till exempel står i kö.

Maxantal besökare

Den som har en idrottsanläggning ska säkerställa att antalet besökare inte överstiger 1 person per 10 kvm. Maxantalet i varje utrymme (entré, omklädningsrum, träningshall, osv.) ska tydligt skyltas upp. Barn och ungdomar födda 2002 eller senare är undantagna från maxantalet.

Läger & tävlingar & uppvisningar i fysisk form

Ställs in. Detta gäller till den 16 januari 2022 men kan komma att förlängas.

Ta väl hand om dig!


Gymnos styrelse

Falun 7 januari 2022

Har du frågor är du välkommen att kontakta kansliet via mejl This is a mailto link eller föreningens ordförande Ann-Louise Skoglund via mejl This is a mailto link

Skribent: Ann-Louise Skoglund
E-post: Adressen Gömd

SPONSORER

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link