Hoppa till sidans innehåll

Fler får börja träna

06 FEB 2021 11:56
Det innebär att terminsstarten för födda 2002 - 2004 kommer att ske successivt från och imorgon den 7 februari. Information om träningstider mm för respektive grupp kommer att skickas ut inom kort.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2021 11:56

I torsdags kom regeringen med det glädjande beskedet att barn och unga födda 2002 och senare får träna, på ett smittsäkert sätt, både utom- och inomhus. Som en följd av det kom igår information om att idrottsföreningar tillåts ha verksamhet - i kommunens lokaler - för barn och unga födda 2002 och senare från och med den 6 februari.

ALLMÄNNA RÅD TILL IDROTTSFÖRENINGAR GÄLLER FORTSATT

Det innebär att idrottsföreningar när det är möjligt bör hålla träningar och andra aktiviteter utomhus och minimera antalet personer som närvarar samtidigt, eller på annat sätt undvika trängsel. Idrottsföreningar bör också avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar – med undantag för yrkesmässig idrott och enstaka tävlingar eller matcher för barn födda 2005 och senare. Ungdomar födda 2002–2004 får alltså träna men inte tävla eller spela match, inte ens enstaka tävlingar eller matcher. Källa: rf.se

Mer information om de nya nationella allmänna råden som gäller från och med idag lördagen den 6 februari 2021 hittar du på Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya nationella allmänna råd. Vad innebär de för idrotten? - Riksidrottsförbundet (rf.se)

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta kansliet via This is a mailto link

Gymnos styrelse

Ann-Louise Skoglund

Ordförande GF Gymnos

Telefon 070 691 70 18

Skribent: Ann-Louise Skoglund
E-post: Adressen Gömd

SPONSORER

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link