Hoppa till sidans innehåll

Lovisa Tosteby uttagen till landslaget

04 JUN 2022 09:37
Den 14-17 september går EM och JEM i truppgymnastik av stapeln. Landslagen för 2022 är klara och Svenska Gymnastikförbundet har meddelat att det är avgjort vilka gymnaster som kommer att representera Sverige.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2022 09:37

Vår egna Lovisa Tosteby är uttagen till landslagstruppen Junior Dam, vilket är en av sex trupper som tävlar i Luxemburg i september.

Lovisa har under våren tränat med Landslagets Bruttotrupp 2022, vilken har bestått av många duktiga gymnaster och konkurrensen har varit hård. Nu belönas 16-åriga Lovisa från Falun med en plats i den nystartade landslagstruppen. JEM i Luxemburg blir Lovisas första internationella tävlingserfarenhet.

– Det känns så spännande och roligt att få tävla i Luxemburg. Jag har kämpat och tränat hårt, så jag är så lycklig att jag kom med i landslagstruppen, säger Lovisa.

Detta är Lovisa Tosteby

Lovisa är 16 år och kommer från Falun. Hon studerar på Innovita Skolan i Falun och i höst ska hon börja naturvetenskapliga programmet på Lugnet, med NIU inriktning Gymnastik. Gymnastikkarriären började redan vid 4 års ålder, i
Trollhättans NIF Gymnasterna. Till Gymnos kom hon när hon flyttade med familjen till Falun i 7 års ålder. Gymnastiken har hon med sig i blodet, då både mamma Anna och mormor Meta länge har haft ett stort engagemang inom gymnastiken. Lovisa har trots sin unga ålder en framgångsrik elitidrottskarriär med vinster i flera regionstävlingar tillsammans med sin trupp genom åren. I våras kom hon och hennes grupp 3:a på Rikstvåan Mix.

Nu har Lovisa siktet inställt på JEM i september 2022!

Skribent: Stina Törneman
E-post: Adressen Gömd

SPONSORER

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link