Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska gymnastikförbundet


 
Uppvisningskommittén bjuder in till ett antal webbinarium framåt för att inspirera och stödja dig som ledare och tränare i en förening eller distrikts- eller regionsrepresentant för att utveckla verksamheten och erbjuda arenor för uppvisning.
 
Idag gratulerar vi Gymnastikförbundets styrelseledamot och vice ordförande Suz Lundvall som har anställts som professor vid Göteborgs universitet.
 
Nu har European Gymnastics kommunicerat nya datum för tre EM under hösten.
 
Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som det finns ett ökande behov av mötesplatser som främjar rörelse och gemenskap.
 
 

GS-hälsning 29 maj

(2020-05-29 15:27)
 
Idag lanserar Gymnastikförbundet stödmaterialet Anvisningar för prestationsinriktad föreningsmiljö. Det är ett webbaserat verktyg för föreningsstyrelser för att kartlägga och fatta beslut kring utveckling av den egna föreningen.
 
Svenska gymnasterna som bor utomlands: Vi har inte tränat på över 50 dagar! Här är deras tips på hur motivationen och formen kan hållas igång.
 
Cassandra Pettersson och Alva Svennbeck är två av gymnasterna i det svenska landslaget i rytmisk gymnastik. Medan Coronapandemin härjar vidare för fullt försöker de tillsammans med tränare och förbundskapten att hålla motivation och träning uppe.
 
Våren 1945 utsågs två svenska mästare i den nya disciplinen inom gymnastik där kvinnor respektive män tävlade på redskap. Idag kallas disciplinen artistisk gymnastik.
 
Då SM-veckan i Halmstad blev inställd på grund av Covid-19 ställdes även sommarens SM och JSM i rytmisk gymnastik in. Nu finns nya datum för mästerskapen.
 
Folkhälsomyndigheten kom under måndagen ut med nya rekommendationer kring lägerverksamhet under sommaren för barn och unga (födda -02 eller senare).
 
European Gymnastics har idag kommit med nya datum för två av årets EM.
 
 

SPONSORTEAM

 

 

 

SUPPORTERTEAM

 

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0723230734
E-post: kansli@gymnos.se