Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska gymnastikförbundet


Söndagen bjöd på grenfinaler för gymnasterna i det svenska landslaget som under helgen tävlat NM och JNM på Island, och även dag två bjöd på fina svenska prestationer. Totalt 18 medaljer åker med flyget hem till Sverige.
 
Under söndagen fortsatte SM och JSM i rytmisk gymnastik med grenfinaler. Den svenska mästarinnan i mångkamp, Alva Svennbeck, tog hem grenfinalernas samtliga guld.
 
Det svenska landslaget i artistisk gymnastik är just nu på Island för att delta i de nordiska mästerskapen i artistisk gymnastik. Första tävlingsdagen blev en succé med dubbla guld i lag och silver till juniorkillarna.
 
Under helgen avgörs SM och JSM i rytmisk gymnastik i Örnsköldsvik. På lördagen var det dags för seniorernas mångkamp och den regerande svenska mästarinnan Alva Svennbeck tog sitt tredje raka SM-guld.
 
Gymnastikförbundet bjuder in till kursen: Truppgymnastik: Introduktion till Code of Points för ledare och blivande domare!
 
I mars informerade Gymnastikförbundet om en särskild förstärkt och accelererad satsning med fokus på träningsmetoder, ledarskap, synen på de aktiva och strukturer inom den rytmiska gymnastiken (RG).
 

MTK informerar

(2022-07-01 14:25)
 
Under torsdagen var det dags för de individuella tävlingarna vid SM i hopprep. När tävlingsdagen var slut stod det klart att Thea Weinitz, Höganäs GF och Elias Bäckström, Korpförening Lycksele, kan titulera sig svenska mästare i hopprep 2022.
 

Streaming: JSM & SM

(2022-06-30 08:15)
 
Under onsdagen var det dags för hopprep att inleda sina tävlingar under årets SM-vecka. På schemat stod lagtävlingar och det blev en framgångsrik dag för Kämpinge GF som plockade hem samtliga guld till Skåne.
 
Andra dagen på SM i artistisk gymnastik bjöd på grenfinaler, och vi fick se både nya och gamla medaljörer kliva högst upp på pallen.
 
Vill du vara med och driva Svensk Gymnastik framåt? Gymnastikförbundet har flera nya tjänster ute så nu har du chansen!
 
 

Startlistor grenfinaler SM

(2022-06-27 21:10)
 
Under måndagen avgjordes SM i både manlig och kvinnlig artistisk gymnastik under SM-veckan i Linköping. De som fick kliva högst upp på pallen som SM-vinnare i mångkamp var David Rumbutis och Marcela Torres.
 

SPONSORER

 

LEVERANTÖRER

 

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnets företagscenter
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@gymnos.se