Hoppa till sidans innehåll

Vårpokalen


 Nu är Vårpokalen avslutad och det blev fina resultat för Gymnos.

I helgen kom tjejer från Tjörn och Vänersborg i Söder till Älvsbyn i Norr till Falun för att tävla i Rikstävlingen Vårpokalen. Från Gymnos deltog Hanna Berg, Kristin Danielsson och Karolina Johansson.

I lördags var det mångkamp och Hanna visade direkt i hennes första gren hopp att hon ville vara med och fajtas om guldet. I samma pool körde även Hennie Martinsdo´ttir från Tjörn ett bra hopp.  I Barr körde sedan Karolina en kanonserie och radade upp svårighet efter svårighet och även hon var med i guldkampen. I Bom satte Kristin en av dagens svåraste övningar då hon satte dubbelpiruett till perfekt stå. Karolina tävlade inte i Fristående och så var hennes guldchangser borta. Kristin hade en barr serie med två fall och en bom med 1 fall och så var hennes changser bort. Hanna fortsatte sin tävling med en okej barr och  bom och ett mycket fint fristående. Även Hennie fortsatte sitt tävlade med okej barr och bom och ett bra fristående.
Kampen stod mellan Hennie och vårt hemma hopp Hanna. Det visade sig att de båda hade en slutpoäng på 46.750 och delade på guldet. 3:a blev Sophia Holtersson från Vänersborg som även hon körde en mycket bra tävling och hade en totalpoäng på 46.5 alltså bara 0.25 poäng efter Hennie och Hanna.
Kristin slutade på en fin 8:de plats i mångkampen och Karolina som bara körde tre redskap slutade 24:a
 
Alla gymnostjejer gick till grenfinal i dag (söndag) Hanna i alla redskap, Karolina i Barr och Bom och Kristin i Bom.
I grenfinalerna visade gymnos att det var de som skulle stå överst i Gymnoshallen. Hanna vann Hopp och Fristående och Karolina vann Barr och Bom. Kristin slutade på 6:a i bomen efter ett fall. Hanna var 8:a i barr och 5:a i bom.

Resultat Mångkamp

Resultat Grenfinaler

Hanna och Carro Vårpokalen

Uppdaterad: 14 FEB 2017 13:17
Skribent: Emil Deckner

Öppettider kansli vecka 39

Måndag kl. 12-15

Tisdag kl. 14-18

Onsdag kl. 12-15

Torsdag kl. 8-12

Fredag STÄNGT

Du är alltid välkommen att kontakta kansliet på This is a mailto link eller 072-3230734 om du har frågor, behöver hjälp eller hämta/lämna något på kansliet.

 

Vi söker dig som vill bli ledare. Läs mer här!

 

Klicka här för att komma till blanketter för ledararvoden och utlägg

 

Besök oss på Facebook

fb_icon_325x325

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnetleden 5
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 02323372
E-post: This is a mailto link