Verksamhetsområden

RÖRELSEGLÄDJE

Att röra sig är ett naturligt tillstånd för alla barn. Vissa tar lite längre tid på sig för att hitta koordinationen medan andra verkar ha fått den medfödd. Alla har dock rätt att få vara med och lära sig rörelseglädje. I gymnastiken kan hon/han få många otroligt roliga upplevelser som kommer att finnas i minnet resten av livet liksom de många vänner gymnastiken ger.

BARN OCH FAMILJEGYMNASTIK

De allra första gymnastiska övningarna sker i vår familjegympa. Mamma, pappa och barn har roligt tillsammans under ledning av en särskilt utbildad ledare. När man inte längre behöver ha någon vuxen med sig är det dags att komma med i de barngrupper som finns runt om i Falun. Vi strävar efter att barnen skall leka sig fram till  gymnastiken och hitta rörelseglädje.

2007 blev vår förening en licensierad Bamse-klubb.
Det innebär att vi har rättighet att varudeklarera vår gymnastik som Bamsegympa med särskilt utbildade ledare.

Ett mål för barngrupperna är att delta i föreningens årliga juluppvisning.

BASGRUPPER

Här börjar man att prova på redskapsgympa. Grundläggande gymnastiska övningar i lekfullhetens förtecken under utbildade tränare.

Här deltar man i tävlingar på regionsnivå.

DAGLÄGER/BARNLÄGERVERKSAMHET

Under sommarlovet har vi sedan 1986 bedrivit gymnastik uppe i Slätta Sporthall.

Daglägret har varat under 5 dagar, där barnen fått komma en eller flera dagar, med valmöjlighet förmiddag/eftermiddag.

Baslägret, även detta i Slätta Sporthall, sträcker sig över två veckor och där har de lite större barnen, mellan 6 år och 12 år, sitt eldorado.

Våra duktiga ledare ser till att verksamheten är av hög kvalitet. Här kan sommarlediga barn pröva på gymnastik under lättsamma former.

TÄVLINGSVERKSAMHET

Vi deltar på klubb- distrikts-, regional och nationell nivå. I tävlings-sammanhang tävlar gymnaster, både flickor och pojkar under namnet Gymnos.

TRUPPGYMNASTIK

En trupp består av 6-20 gymnaster. Det kan vara trupper med flickor, pojkar eller mixed. I den mixade klassen skall det vara lika många flickor som pojkar.

Det finns tre nivåer att tävla på; RT, RM och SM

Man tävlar i tre olika grenar: Fristående, matta och hopp.

Fristående görs till musik och det krävs god koreografi, samtidighet och följsamhet med musiken.

På matta skall man kunna göra olika övningar, både baklänges och framlänges. Detta på ett sviktande golv. Här skall truppen gör övningarna i enlighet med gällande bestämmelser.

I hopp genomförs övningarna på trampett och hoppbord. För de yngsta används även satsbräda och plint. Även här skall övningarna genomföras enligt gällande bestämmelser.

Trupptävlingar på riksplan genomförs för gymnaster från 10 år och uppåt. För de yngre finns det tävlingar på distrikts- och regionnivå.

GF Gymnos har sedan lång tid varit bland landets allra bästa föreningar och haft nationella och internationella framgångar i just denna gymnastikgren.

KVINNLIG ARTISTISK GYMNASTIK

Vi deltar på klubb-, distrikts- och regional nivå.

Artistisk gymnastik är mycket krävande. Flickorna tävlar i fyra olika grenar.  Hopp, barr, bom och fristående är tävlingsmomenten.

Hoppen görs på häst och med en satsbräda.

Barrövningarna har utvecklats så att flickorna numer närmar sig de övningar som pojkarna har i sitt räck.

Bommen är en gren med mycket akrobatik. Flickorna gör numer nästan alla övningar på bommen som de kan göra på golvet.

Friståendet är mycket dans men akrobatiken ökar och momenten är fler och mycket svårare. Eliten har en grundövning, som alla måste kunna.

GF Gymnos har under åren haft gymnaster som deltagit vid VM-tävlingar.

Uppdaterad: 2015-03-30 21:39
Skribent: Carola Ericsson

Kansliets öppettider:

Tisdag-fredag kl 08.30-12.30

Kansliet är bemannat även andra tider än ovanstående, önskar du kontakt andra tider maila till This is a mailto link.

Vi söker dig som vill bli ledare. Läs mer här!

Klicka här för att komma till blanketter för ledararvoden och utlägg

Besök oss på Facebook

fb_icon_325x325