Hoppa till sidans innehåll

Tack för denna gymnastiktermin!

2017-04-28 11:05
  • Uppdaterad: 2017-05-12 13:24

Tack för denna gymnastiktermin!

Gymnos hoppas att alla barn, ungdomar, ledare och föräldrar haft en rolig och bra gymnastiktermin! Nu har vi påbörjat arbetet med höstens gymnastikgrupper och ledarbemanning. Alla gymnaster som har en plats i Gymnos erbjuds plats även i höst. Några grupper kan komma att behöva justeras utifrån ledartillgången därför kan det bli ändringar i vissa grupper. Några gymnaster har även åldern inne att flytta till annan nivå.

Gymnos struktur på grupperna utgår ifrån Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsmodell och vi organiserar vår verksamhet i nivåer enligt följande:

Aktiv start
I Aktiv start tränar våra familjegrupper som är för barn i åldern 2-4 år. Här tränar vi en varierad träning med enkla och lekfulla aktiviteter. Det viktigaste är att ha roligt och att barnen känner delaktighet och rörelseglädje. Träningen omfattar 1 timme/vecka med start i september.

Lekande gymnastik
I Lekande gymnastik tränar våra barngrupper som är för barn i åldern 4-6 år.
Här tränar vi en fortsatt utveckling av grundläggande motoriska färdigheter i gymnastiklekar. Inlärning av gymnastikspecifika färdigheter börjar i denna fas.
Positiv förstärkning av barnets ökande självkänsla och självförtroende.
Träningen omfattar 1 timme/vecka med start i september.

Lärande gymnastik
I Lärande gymnastik är våra flickor och pojkar i åldern 6-9 år och tränar var för sig.
I möjligaste mån är grupperna åldershomogena med ca ett års skillnad.
Inriktning mot inlärning och utveckling av gymnastikspecifika och generella idrottsliga färdigheter. Tävlingar kan förekomma i vissa grupper men tävling är inte i fokus.Träningen omfattar 1½ timme/vecka med start i september.

Träna på att träna
I Träna på att träna nivån är våra flickor och pojkar i åldern 9-13 år och tränar var för sig. Inriktning med fokus på inlärning och utveckling av mer komplexa övningar, fortfarande viktigt med allsidighet. Fysiska förberedelser hand i hand med grenspecifik träning. Tävlingar kan förekomma i vissa grupper men tävling är inte i fokus. Träningen omfattar 2-4 timmar per vecka med start i september.

 

Ledare söks
Vi vill erbjuda fler barn att ha roligt och gympa tillsammans med oss och i det arbetet är ni föräldrar viktiga. Ett ledarengagemang är roligt! Du får vara en viktig del av ditt och andras barns fritid och det ger dig som person massor av positiv energi av att möta alla glada barn. Föreningen arrangerar en internutbildning innan terminsstart och du får hjälp och råd av ledare som finns i föreningen idag. Under hösten erbjuder även föreningen våra ledare att delta i utbildningar arrangerade av Gymnastikförbundet. Kontakta kansliet på e-post: This is a mailto link så berättar vi mer om ledaruppdraget.

 

Meddelande om gymnastikgrupp till hösten
I juni/juli kommer ni få mail om vilken grupp som ditt barn ska gympa i, vilken tid och skola. Mer information om gymnastikstarten och där ni hälsas välkommen till ny gymnastiktermin kommer i höst direkt från ledarna i respektive grupp.

 

Alla gymnaster som inte kan eller vill fortsätta i höst ska senast den 2017-05-24 meddela kansliet om detta. Syftet med att vi vill få in denna information tidigt är att vi då snabbare kan fylla på grupperna från kölistorna!

Vänligen meddela eventuell avsägning av plats till kansliet på e-post: This is a mailto link.

 

 

Ha en riktigt skön vår och sommar samt Välkommen tillbaka i höst!

Gymnos styrelse och kansli

 

 

 

Kansliets öppettider:


Tisdag-fredag kl 08.30-12.30

 

Kansliet är bemannat även andra tider än ovanstående, önskar du kontakt andra tider maila till This is a mailto link.

 

 

 

 

 

Vi söker dig som vill bli ledare. Läs mer här!

 

Klicka här för att komma till blanketter för ledararvoden och utlägg

 

Besök oss på Facebook

fb_icon_325x325

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnetleden 5
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 02323372
E-post: This is a mailto link