Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska gymnastikförbundet


SM i tricking 2017

(2017-10-19 16:28)
Fredagen den 27 oktober avgörs SM i tricking i Sundbyberg i Stockholm. Under kvällen gör 16 st utövare upp i battles där de duellerar mot varandra om vem som blir årets svenska mästare och tar hem det eftertraktade mästarbältet.
 
Den 21-22 oktober åker tio gymnaster tillsammans med tränare, domare och fysio till Färöarna för att tävla i Nord-EM i artistisk gymnastik.
 
Gymnastikförbundet arbetar inom flera områden för att påverka och stärka det förebyggande arbetet för gymnaster och föreningar. Inom det medicinska stödprojektet har det hänt en hel del sedan starten i augusti 2016.
 
Helgen 7–8 oktober genomfördes evenemanget Gymnastikforum 2017 där framtidsfrågor för Svensk Gymnastik diskuterades ur en rad olika perspektiv.
 
Under 2018/2019 behöver vi förstärka vår marknads- och kommunikationsavdelning samt vår avdelning för stöd och service. Två föräldravikariat och en projektanställning ska tillsättas. Är du eller någon du känner den vi söker?
 
Inför det nya tävlingssystemet i truppgymnastik som börjar gälla 1 jan 2018 är planeringen i full gång. Nu är det dags för nästa steg, vi behöver alla tävlande föreningars hjälp.
 
Under helgen har junior- och seniorlandslaget i trampolin och DMT tävlat i Valladolid Spanien. Detta var den sista världscupstävlingen före VM som går i början av november och parallellt med världscupen hölls en internationell tävling.
 
I helgen har det svenska trampolinlandslaget deltagit i en världscup i Valladolid i Spanien. Förutom världscupen gick en stor internationell tävling i DMT där Lina Sjöberg tog en övertygande seger.
 
I helgen tävlar trampolinlandslaget i en världscup i Valladolid i Spanien. Förutom världscupen går en internationell tävling i DMT samt en internationell trampolintävling för yngre gymnaster.
 
Häromdagen fick två gymnaster glädjande besked. De har utsetts till RFs och Svenska Spel Elitstipendiater 2017/2018.
 
Jonna Adlerteg har för första gången på två år medverkat i ett stort mästerskap i och med dagens barrtävling på VM i Montreal. Tyvärr gick det inte helt som man kunnat drömma om. Mycket små marginaler ledde till två fall.
 

GS har ordet

(2017-10-04 15:35)
Här kan du läsa det senaste från Johan Fyrberg, generalsekreterare i Gymnastikförbundet
 
Vill du eller någon i din förening åka på EUROGYM nästa sommar? Vi har samlat information för både deltagare och för föreningar som vill marknadsföra evenemanget vidare till sina medlemmar.
 
Första dagen på VM i artistisk gymnastik i Montreal i Canada blev inte riktigt vad den svenska delegationen hade hoppats på i förväg. Bygelhästen blev ett hinder som kom i vägen för en annars bra insats av de svenska killarna.
 
Gymnastikförbundet har under 2017 arbetat aktivt med att ta fram en rekommendation kring ätstörning och energibrist.
 

 

Kansliets öppettider:


Tisdag-fredag kl 08.30-12.30

 

Kansliet är bemannat även andra tider än ovanstående, önskar du kontakt andra tider maila till This is a mailto link.

 

 

 

 

 

Vi söker dig som vill bli ledare. Läs mer här!

 

Klicka här för att komma till blanketter för ledararvoden och utlägg

 

Besök oss på Facebook

fb_icon_325x325

Postadress:
GF Gymnos - Gymnastik
Lugnetleden 5
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 02323372
E-post: This is a mailto link